CE SUNT MEDIKAMENTELE GENERICE

Ce sunt medicamentele generice?


Un medicament generic este un medicament creat pentru a fi același cu un medicament inițial în formă de dozare, putere, utilizare prevăzută, calitate, eficiență și siguranță.

Medicamentele generice folosesc aceleași ingrediente active ca și medicamentele de origine și sunt înlocuitori echivalenti. Ele pot avea caracteristici diferite, cum ar fi procesul de fabricație, formularea, excipienții, culoarea, gustul și ambalajul.


Care sunt beneficiile medicamentelor generice?


Medicamentele generice au un scop comun: să ofere un medicament la fel de eficient și sigur, mai ieftin decât medicamentul inițial. Medicamentele generice sunt mai ieftine, deoarece necesită mai puțin timp pentru a se dezvolta și nu trebuie să repete numeroasele studii pe animale și pe oameni necesare medicamentelor inițiale.

Medicamentele generice sunt permise spre vânzare numai după expirarea brevetelor privind medicamentele inițiale.

*Unul dintre principalele beneficii ale medicamentelor generice este accesul mai mare la medicamente pentru pacienți în timpul cererii tot mai mari pentru servicii de sănătate și fonduri limitate. În ultimii zece ani, medicamentele generice au crescut accesul la medicamente cu peste 100% în șapte domenii terapeutice cruciale, fără a crește prețul final al tratamentului. Drept urmare, milioane de pacienți din Europa au acces la tratament de înaltă calitate.

67% din toate medicamentele eliberate pe bază de rețetă din Europa sunt medicamente generice, suportând doar 29% din costurile totale.

Mai multe statistici despre rolul medicamentelor generice în asigurarea sistemelor de sănătate durabile în Europa pot fi găsite în infograficul de mai jos.

Medicamentele generice ale Alkaloid

Angajații noștri profesioniști și înalt specializați respectă întotdeauna cerințele și standardele actuale atunci când dezvoltă produse generice. Scopul final este de a crea produse la fel de bune, eficiente și sigure ca și medicamentele de origine, în același timp disponibile și accesibile pentru utilizare extinsă în țările din regiune și nu numai.

Majoritatea țărilor dezvoltate solicită producătorilor de generice să demonstreze că produsele lor sunt bioechivalente cu medicamentele originale înainte de aprobare.


Ce este bioechivalența?


Două medicamente sunt bioechivalente dacă conțin aceeași cantitate din aceeași substanță activă, cu aceeași concentrație, în aceeași formă de dozare și au o biodisponibilitate similară dovedită. Prin urmare, este de așteptat ca medicamentele generice să aibă aceleași efecte terapeutice și profil de siguranță ca și medicamentele inițiale. Bioechivalența este dovedită în studii clinice special concepute pe subiecți voluntari, urmând protocoale definite și aprobate.

Producătorii de medicamente generice trebuie, de asemenea, să respecte regulile bunelor practici curente de fabricație (cGMP) cerute de legislația privind medicamentele.

Care este legislația pentru fabricarea medicamentelor generice?

Agențiile de reglementare solicită producătorilor de medicamente să mențină standarde adecvate pentru calitatea metodei și controlul calității, precum și a instalațiilor pentru producția, ambalarea și procesarea medicamentelor. Alkaloid produce medicamente în conformitate cu normele globale de vârf și cu cele mai înalte standarde pentru fabricarea medicamentelor cerute de GMP al Uniunii Europene. Controalele regulate efectuate de serviciile de inspecție competente macedonene și internaționale confirmă acest lucru.

La Alkaloid, ne propunem întotdeauna să îmbunătățim și să menținem sănătatea fiecărui individ și investim continuu în crearea de medicamente generice de înaltă calitate.


Prezența de lungă durată a portofoliului farmaceutic Alkaloid în majoritatea țărilor din regiune și nu numai confirmă calitatea medicamentelor sale. Mărcile sale sunt, de asemenea, bine stabilite în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății și al consumatorilor.


*https://www.medicinesforeurope.com/generic-medicines/our-5-pillars/

STATISTICA MEDICAMENTELOR GENERICE

Rolul medicamentelor generice în susținerea sistemelor de sănătate:

O perspectivă europeană